Gittes Festkage

4 æggeblommer og 200 g sukker piskes
250g margarine tilsættes
2 dl mel og 3 tsk. bagepulver tilsættes skiftevist med 2 dl mælk

Marengsmasse
4 æggehvider og 300 g sukker piskes
2 tsk. vaniljesukker og 200 g hasselnødder blandes i.
Dejen bredes ud i en bradepanden, marengsmassen fordeles ovenpå
bages 30 min ved 200 g

Når kagen er kold lægges et lag af flødeskum og/eller creme fraiche
ovenpå og pyntes med bær og evt hakket chokolade

Fiberflûtes

50 g gær
1/2 l appelsinjuice
1 spsk. olie
1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
50 g boghvedekerner
50 g solsikkekerner
200 g figner
250 g grahamsmel
3 spsk. stødt kanel
ca. 500 g hvedemel

Rør gæren ud i lidt af den lune appelsinjuice.
Tilsæt resten sammen med olie, salt, sukker boghvedekerner, solsikkekerner, hakkede figner og grahamsmelet blandet med stødt kanel.
Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt og ælt den igennem, til den har en passende konsistens.
Lad dejen hæve lunt og tildækket 45 min.
Dejen æltes igennem og formes til 20 boller, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bollerne efterhæver 15 min.
Pensl dem med mælk og bag dem ved 200 grader i 20 - 25 min.

Grahamsbrød

1 pk gær røres ud i lidt lunkent vand
6 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
2 spsk olie tilsættes
1 kg grahamsmel
Røres ensartet og samles med lidt hvedemel. Lægges i 2 forme
hæver i 1/2 time. Bages 25 min ved 200C


Minimalistisk brød

Minimalistisk brød
7 kopper mel 
1/4 tsk tørgær 
1 1/4 tsk salt 
3½ kopper vand 

Bland de tørre produkter hurtigt sammen.
Hæld vand i og rør rundt med hænderne i et et halvt minut til alt er blandet. 
Der skal ikke æltes.
Dæk dejen med plastfolie og lad den stå lunt i 14-20 timer.
Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den fire gange ove sig selv - 
en gang fra hvert verdenshjørne.
Drys fuldkornsmel på et viskestykke. Læg dejklumpen på og drys mere mel over. 
Fold viskestykket over og lad det ligge lunt, mens ovnen bliver varm.
Stil en støbejernsgryde eller lerpotte ind i ovnen. Der skal være låg til.
Når ovnen er oppe på gerne 250 grader hældes dejen forsigtigt ned i den varme 
beholder og låget lægges på. Bag nu i 30 minutter med låget på.
Fjern låget og bag færdig i 15-30 minutter til skorpen er passende brun.    

Link:
Se video
Have you tried it yet?
No-Knead Bread
Brød der får ørerne til at løbe i vand